Speurders  van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) voerden vandaag in het kader van het onderzoek naar het Nethys-schandaal nieuwe huiszoekingen uit. Dat meldt Le Soir. De speurders vielen het kantoorgebouw van de intercommunale Enodia (het vroegere Publifin) en Nethys deze ochtend binnen.  

In een persbericht verklaart Nethys dat “dit onderzoek zich kadert in het dossier verbonden aan de transacties en de verkoop van de dochterondernemingen Voo, Elcio en Win, die op 6 oktober door de Waalse regering werden tenietgedaan“. Het bedrijf laat verder weten dat ze “volledige medewerking verleent aan het gerecht om alles op te klaren.”

Eerder deze maand nog huiszoekingen

Le Soir leerde ook dat na de eerste golf van huiszoekingen op 18 oktober, er nog 3 andere huiszoekingen werden uitgevoerd op 5 november door de CDBC. Dit op vraag van de onderzoeksrechter. Die drie huiszoekingen waren bij Bénédicte Bayer, Pierre Meyers en Pol Heyse. Dat waren drie topfiguren bij het omstreden Nethys. 

Onlangs raakte bekend dat de toplui van Nethys zichzelf 18,6 miljoen euro hebben uitgekeerd. Meer dan 11 miljoen daarvan ging er naar toenmalig PS’er Stéphane Moreau.

Lees ook:

Ex-PS’er Moreau alweer verwikkeld in schandaal