Nederland krijgt een nieuwe omroep: ‘Ongehoord Nederland!’ (ON!). Politici als Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV) spraken reeds hun steun uit voor het initiatief.

Nederland krijgt een nieuwe omroep “die de bezorgdheid om migratie, klimaatverandering, de Zwarte Pietendiscussie en de Europese Unie centraal zet”. Volgens de oprichters is het bedoeling dat ‘Ongehoord Nederland!’ (ON!) een stem geeft aan de mensen die zich momenteel onvoldoende gehoord voelen. De initiatiefnemers hopen een spreekbuis te zijn van zowat een derde van Nederland.

“Stem vertolken van Nederlanders die niet gehoord worden”

“Ongehoord Nederland! is de nieuwe publieke omroep die de stem vertolkt van de Nederlanders die nu niet gehoord worden. De mensen die Hilversum amper ziet staan. Respect en aandacht voor de Nederlandse cultuur, haar geschiedenis, normen en waarden en haar tot voor kort vanzelfsprekende vrijheden, vormen de basis voor de inhoud van de programma’s van ON!”, luidt het op de website van de omroep.

De nieuwe omroep is een initiatief van journalisten Arnold Karskens en Joost Niemöller, acteur en schrijver Haye van der Heyden en voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes. Rechtse politici als als Thierry Baudet (FvD) en Geert Wilders (PVV) spraken reeds hun steun uit voor het initiatief.

Reeds 18.000 leden

“Nederland verandert langzaam in een heel nauwe maatschappij waarin problemen als massamigratie niet meer worden benoemd. Wij willen een stem zijn voor mensen die de Nederlandse cultuur hoog hebben zitten en terugverlangen naar de tijd dat je nog alles kon zeggen. Zonder politiek correct te hoeven zijn”, zei Karskens.

De omroep moet voor het eind van het jaar 50.000 leden zien te werven om in de ether te geraken. Daarnaast moet ON! binnen vier jaar 150.000 leden hebben om te mogen blijven bestaan. Volgens de initiatiefnemers hebben reeds 18.000 mensen zich als lid gemeld. Het lidgeld kost 5,72 euro per jaar.