Een 35-jarige vrouw uit Antwerpen is afgelopen vrijdag slachtoffer geworden van zware mishandeling. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De vrouw werd opgewacht en zwaar toegetakeld door haar ex-vriend, in de Vlaamse media ‘M.B.’ genoemd. M.B. staat echter voor Mustapha Brika: een bekende Belgisch-Marokkaanse MMA-vechter. 

Cindy Dandois is lerares en eveneens MMA-vechtser. Ze behoort tot de beste vrouwelijke MMA-vechters van ons land en wordt zelfs bij de wereldtop gerekend. Toch kon ze niet verhinderen zwaar verwond te worden door haar ex-vriend en dus ook een MMA-vechter. Dandois doet haar verhaal in Het Laatste Nieuws. Haar vriend geniet eveneens enige bekendheid in het milieu.

Zware verwondingen voor bekende cage fighter door ex, ook bekende cage fighter

“Een ex van me kon niet verkroppen dat we uit elkaar waren en ik enkel nog als vrienden door het leven wilde gaan”, vertelt Cindy. “Jaloezie dus. Hij bedreigde me al een tijdje, maar ik nam die bedreigingen niet serieus. Tot hij voor mijn deur stond.” Daar stond Mustapha Brika, alias ‘Musti Brika‘, zijn ex-vriendin op te wachten. Zonder enige waarschuwing viel hij haar aan. 

“Ik was helemaal niet voorbereid op de aanval. Voor ik het wist kreeg ik klappen in mijn gezicht”, klinkt het. “En als je een aanval niet ziet komen, is het moeilijk die volledig af te wenden. Ik heb me verdedigd, natuurlijk, om erger te voorkomen.” Ooggetuigen zagen inderdaad dat Dandois zich tevergeefs probeerde te verweren. Daarnaast meldden verschillende getuigen dat Mustapha bij de aanval een sleutel gebruikte, om op die manier zijn ex-vriendin harder te verwonden. 

De verwondingen die Dandois opliep zijn niet miniem. “Mijn neus is gebroken en staat krom”, vertelt ze. “Er is ook een diepe snijwonde, die werd gehecht met zeven hechtingen. Het zal een litteken voor het leven zijn. Hopelijk zullen ze mijn neus opnieuw recht kunnen zetten.”