De mocro-oorlog in Antwerpen, een gewapend conflict tussen de verschillende drugsbendes – veelal van Marokkaanse origine, houdt aan. Het gelijkvloers niveau van een appartementsgebouw aan Leiebos in het district Merksem werd afgelopen nacht geviseerd door granaten. Allerlei nooddiensten kwamen ter plaatse zoals ontmijningsdienst DOVO, maar gelukkig raakte niemand gewond. Dat rapporteert Het Laatste Nieuws.

Een appartement op de gelijkvloerse verdieping in een appartement in Leiebos, Merksem werd aangevallen met granaten. Het parket is schaars met informatie en deelde louter mee dat het gebouw beschadigd is en er geen doden of gewonden vielen. De motieven of omstandigheden zijn nog onduidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk kadert ook deze aanval in de cocaïne-oorlog die Antwerpen al maanden teistert.

Escaleert mocro-oorlog in Antwerpen of staan aantal gewelddadige incidenten los van drugsoorlog?

Het gaat reeds om de derde aanslag met geweld deze week. Afgelopen woensdagnacht werd evenzeer een granaat gebruikt, in de Van Heystveltstraat in Deurne. Die kwam gelukkig niet tot ontploffing en DOVO neutraliseerde het wapentoestel. In Ekeren werd dan weer een woning op de Oudebaan beschoten met kogels van een zwaar kaliber. De bejaarde bewoonster kwam er met de schrik vanaf. Opmerkelijk: de dame zou geen (familiale) banden hebben met de drugswereld.

Vrijdagochtend werd er nog een lijk gevonden aan de Colruyt in Merksem en werd een man donderdagavond neergeschoten in de Karel Geertsstraat in Borgerhout. Hij kon op eigen houtje naar het ziekenhuis wandelen en zou buiten levensgevaar zijn. Of deze voorvallen te maken hebben met de drugsoorlog, is ook nog niet duidelijk, maar de federale politie en parket volgen alle zaken nauw op.