Twee erg jonge inbrekers hebben vannacht rond 0.20u ingebroken in ‘Brasserie De Kiezel’, op de Dietsesteenweg in Rillaar. De daders, van 14 en 17 jaar, sloegen een glazen deur in, wat het alarm deed afgaan. De eigenaar, Peter Geens, die vlakbij woont, kwam meteen polshoogte nemen. Eenmaal hij in zijn eigen zaak was aangekomen, werd hij echter opgewacht door de criminelen. Die gaven hem rake klappen met een ijzeren staaf. Geens (51) liep een open schedelbreuk op en werd met spoed geopereerd. De daders vluchtten weg. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De opgeroepen politie kon rond 1.45 uur al een eerste verdachte arresteren. De verdachte, een jongen van 14 jaar uit Aarschot, zat verstopt in de omgeving. Even later spoorde de speurhond van de politie ook de tweede verdachte op. Het gaat hier eveneens om een minderjarige, een jongen van 17 jaar uit Aarschot.

Het labo kwam vannacht ter plaatse om sporen te verzamelen. De jongeren werden verhoord en bekenden snel de ernstige feiten. Het parket vorderde de jeugdrechter tegen de twee verdachten. Ze werden in de loop van de namiddag voorgeleid. Er wordt gewerkt aan een plaatsingsmaatregel voor beide minderjarigen. De lokale recherche van politiezone Aarschot voert het verder onderzoek, aldus HLN.

Vriendin erg aangedaan

 “Er was al eens een overval en een zware inbraak, maar wel al een hele tijd geleden. Gisterenavond lag Peter nog maar nét in bed toen het inbraakalarm af ging. Meteen trok hij zijn kleren aan en ging hij poolshoogte nemen.” Zo reageerde Katelijn, de vriendin van het slachtoffer, voor de pers. “Ikzelf nam eerst de gsm nog om indien nodig de politie te bellen en ging Peter achterna. Nog voor ik ter plaatse was, hoorde ik hem roepen en zeggen dat ik de hulpdiensten moest bellen. Het bloed liep uit zijn hoofd maar hij bleef steeds bij bewustzijn. De daders die Peter had betrapt hadden met een metalen stok op zijn hoofd geslagen.”

De politie was snel ter plaatse, met verschillende ploegen. De daders waren intussen wel al gaan lopen. Hoe het dan juist allemaal verlopen is, weet ik niet, ik ben niet van de zijde van Peter geweken. De politie deed echt wel alles wat ze konden.
(lees verder onder de tweet)

Artsen doen nog geen uitspraak over herstel

Peter bleek zeer ernstig gewond en werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. “De artsen durven nog geen uitspraak doen over of hij volledig zal herstellen en hoe lang dat zal duren. Momenteel zijn de dokters hem aan het opereren van de open schedelbreuk”, vertelt Katelijn aangeslagen aan Het Laatste Nieuws. Ze wist niet eens of de dieven iets konden buit maken.