Volgens het Nederlandse Kamerlid Monica den Boer van het linksliberale D66 is het woord ‘bemanning’ seksistisch. Zij vindt dat we voortaan de term ‘bemensing’ moeten gebruiken.

Kamerlid Lilian Helder (PVV) wilde een debat met minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (VVD) over het personeelstekort bij de Nederlandse politie. “Gisteren en vandaag lieten twee burgemeesters weten dat politiebureaus, de weinigen die we nog hebben, niet meer fulltime open zijn en ook niet volledig bemand”, klinkt het.

De linksliberale D66 was niet te vinden voor een debat. Maar Kamerlid Monica den Boer vond het wel nodig om Helder op vermeend seksistisch taalgebruik te wijzen. “Het gaat ten eerste over bemensing, niet over bemanning”, zei den Boer. 

De uitlatingen van de Boer maakten intussen de nodige reacties los op sociale media.