Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) zal politiebewaking krijgen. Waarom dat precies gebeurt, is niet formeel duidelijk. Bronnen laten echter weten dat de voormalige vicepremier bedreigingen kreeg. Peeters zelf – die voorlopig in het Kroatische Zagreb is voor het congres van de Europese Volkspartij (EVP) – wil er alleszins niets over kwijt tegenover Het Laatste Nieuws.

Bepaalde bronnen laten weten dat de CD&V-politicus het afgelopen weekend bedreigingen zou ontvangen hebben. Dat wil het federaal parket echter niet bevestigen.

Peeters, vorig jaar nog de grote CD&V-uitdager van Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen om de burgemeesterssjerp te winnen, verhuisde begin vorige maand – exact een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen – terug naar Puurs. Een gemeenteraadsmandaat moest hij niet afgeven, gezien de toenmalige Antwerpse lijsttrekker Peeters die functie nooit opnam om “verjonging” te laten plaatsvinden.