Vrijdagavond heeft een 30-jarige man van Ghanese origine in Kortrijk mensen aangevallen met een wapen van hout, vermoedelijk een balk of een stok. De man wordt nu gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling, nadat een wetsdokter vaststelde dat hij lijdt aan een geestesziekte. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

De Ghanees begaf zich vrijdagavond naar het Jozef Vandaleplein in Kortrijk, waar hij de eerste keer een willekeurige voorbijganger aanviel. Verder op zijn tocht door de stad maakte de man nog twee slachtoffers. Zij zijn – zo bevestigt het parket – ook van vreemde origine. Twee van de slachtoffers raakten zwaargewond.

Na zijn arrestatie werd de dertiger onderzocht door een wetsdokter, die een geestesziekte vaststelde. Als gevolg daarvan werd de Ghanees onmiddellijk gedwongen opgenomen. Eerder circuleerde nog het gerucht dat er racistische motieven gespeeld zouden hebben bij de man, maar dat wordt nu ontkend door het parket van Kortrijk.