De kerk van Kerkhove, nabij Avelgem, wordt gesloopt. De gemeente vond geen betaalbare alternatieven. In de plaats zal er een nieuw ontmoetingscentrum komen, gezien het oude toch reeds verouderd was. Ook zal er een ‘blijvende herinnering aan de kerk’ geplaatst worden. Dat meldt Focus & WTV.

De gemeente had verschillende mogelijkheden bekeken om de situatie in Kerkhove op te lossen. De kerk was dringend toe aan renovatie. Erediensten vonden er tevens amper plaats. Men dacht aan een herbestemming van het gebouw, maar een studie wees uit dat daar bijna twee en een half miljoen euro voor nodig was. Ook de geschatte energie- en onderhoudskosten zouden te groot geweest zijn.

Kerkhove: Er komt ‘een blijvende herinnering aan kerk’

Het gemeentebestuur van burgemeester Lut Deseyn (ex-CD&V en thans ‘Gemeentebelangen’) besloot dan maar om de kerk van Kerkhove te zullen opkopen, om ze af te breken. De procedure hiervoor zal volgend jaar van start gaan. Op de grond zal na afbraak dan een spiksplinternieuw ontmoetingscentrum moeten komen. Er zou in samenspraak met het kerkbestuur wel ‘een blijvende herinnering aan de kerk’ komen.

De principiële beslissing om de Sint-Amanduskerk aan te kopen, de eerste stap in de hele procedure, wordt voorgelegd aan de gemeenteraad op 25 november, zo meldt ook Het Laatste Nieuws.