In de nacht van zondag op maandag vond er een hevige brand plaats in het voormalig rusthuis in Bilzen, in Limburg. Er waren plannen om het gebouw om te vormen in een asielcentrum, hetgeen op hevig protest kon rekenen in de buurt en vanwege oppositiepartij Vlaams Belang. De burgemeester liet weten dat er sporen van inbraak zijn gevonden, zo meldt Het Laatste Nieuws.

In Bilzen vond afgelopen nacht een hevige brand plaats. De vlammen sloegen door het dak van het voormalige rusthuis. “Er zijn geen slachtoffers”, zegt brandweerkapitein Frank Parthoens via VRT NWS, maar de schade is groot. “We hadden de brand relatief snel onder controle. Nu zijn er vooral bluswerken om de dakstructuur af te blussen.”

Brand in Bilzen allicht aangestoken? Protest tegen het geplande asielcentrum was er alleszins

De oorzaak en omstandigheden van de brand zijn voorlopig nog ongekend, maar de burgemeester van Bilzen, Johan Sauwens (Trots op Bilzen), liet weten dat er sporen van inbraak zijn gevonden. Kwaad opzet dient dus te overwogen worden, liet hij verder weten aan de VRT.

Eerder had minister van Migratie Maggie De Block (Open Vld) beslist om van het pand een tijdelijk asielcentrum te maken, maar dat kon rekenen op flink protest in de buurt. Vorige week vond er zelfs nog een betoging plaats, geleid door de rechtse oppositiepartij Vlaams Belang.

Lees ook:

Vlaams Belang betoogt tegen nieuw asielcentrum in Bilzen