In de Duitse gemeente Hoppstädten-Weiersbach heeft de politie zaterdagavond een man neergeschoten die gewapend met een bijl minstens één persoon bedreigd had. Het zou gaan om een man die volgens een getuige een “Zuidoost-Europese uitstraling” heeft. Dat is echter niet bevestigd. Zijn motief blijft vooralsnog ook onduidelijk.

Een getuige zou de man zaterdagmiddag al hebben opgemerkt in de Duitse gemeente, waar hij gewapend met een bijl iemand bedreigd had. Hij vernielde daarbij tevens de auto van die persoon. Met man en macht zocht de Duitse politie naar de man die volgens sommige media een “verwarde indruk” gaf. Daarbij werd zelfs een helikopter ingezet.

Duitse politie karig met informatie 

Het was echter pas in de loop van de avond dat de politie na een tip de man kon onderscheppen. In een confrontatie met de politie – waarover weinig details bekend zijn – werd de man neergeschoten. Hij zou met de bijl richting enkele tennisbanen gelopen zijn.

De politie weigert verdere informatie over de zaak vrij te geven. Ook over de motieven of identiteit van de man is het tasten in het duister. Wel zou een getuige zaterdagochtend de man reeds hebben opgemerkt in de buurt van de tennisbanen waar hij uiteindelijk werd neergeschoten. Die getuige spreekt tegenover de regionale omroep SWR van een man met “Zuidoost-Europese uitstraling”.