De taal tussen de PS en de N-VA begint (opnieuw) harder te worden. Nadat PS-voorzitter Paul Magnette de N-VA verweet een “sociale crisis” te hebben veroorzaakt, vragen de Vlaams-nationalisten nu “op welke planeet […] hij eigenlijk [leeft]”. De N-VA ageert, althans zo blijkt uit de visual op Twitter, tegen de “PS-framing”.

Het gaat niet goed met België, althans met de regeringsvorming. Zo komt er – ofschoon een stevig ontspoorde begroting – zo’n vijf maanden na de verkiezingen federaal (nog steeds) geen schot in de zaak. Sterker nog: de taal van de twee belangrijkste partijen, N-VA en PS, begint harder te worden. “Je kan niet vragen van de N-VA om haar hele programma in te slikken. Dat zou een capitulatie zijn”, klonk het vanmorgen bij N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys.

Eerder had PS-voorzitter Paul Magnette (onder meer) de N-VA verweten een sociale crisis te hebben veroorzaakt. “Op welke planeet leeft Paul Magnette eigenlijk”, vragen de Vlaams-nationalisten zich nu op Twitter af. “In realiteit waren er nog nooit zoveel mensen aan de slag, werden uitkeringen opgetrokken en steeg de reële koopkracht”, stelt de N-VA. De Vlaams-nationalisten verwijzen ook naar “PS-framing”.

Vorst ontvangt groenen, christendemocraten en socialisten

De forse communicatie van zowel PS als N-VA kunnen de wenkbrauwen doen fronsen. Zo consulteert Koning Filip vandaag de verschillende partijen. Nadat gisteren PS en N-VA werden ontvangen, passeren vandaag onder meer CD&V, Groen en Ecolo.