Open Vld-minister Bart Somers ontving, zo bericht de Gazet van Antwerpen, bedreigingen van een 64-jarige werkloze man uit Kortenberg. Dit dient naar alle waarschijnlijkheid in verband te worden gebracht met het hevige debat in het Vlaams Parlement, waar Somers de Vlaams Belang-fractie impliciet met nazi’s vergeleek. “Nog maar eens is dit een bewijs dat we niet in vrijblijvende tijden leven”, reageert de Open Vld-minister.

Woensdagnamiddag werd er omtrent de aangestoken brand in het toekomstige asielcentrum te Bilzen en de daaropvolgende reacties, een stevig debat gevoerd in het Vlaams Parlement. Zo vergeleek Open Vld-burgemeester Somers, impliciet, de Vlaams Belang-fractie met de nazi’s en alludeerde hij op de brand van de Reichstag. 

Later werd de Open Vld-minister via e-mail bedreigd met brandstichting. “Die avond ontving de heer Somers via mail een dreigement ten aanzien van zijn persoonlijke integriteit. Het dreigement liet niets aan de verbeelding over, brandstichting ten aanzien van de persoon Bart Somers en bij uitbreiding zijn woning”, stelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande tegenover de Gazet van Antwerpen.

Somers: “Natuurlijk ben ik ongerust”

Een 64-jarige werkloze man uit Kortenberg werd opgepakt door de politie. Hij bekend en mocht na het verhoor beschikken. Wel zet de politie het onderzoek verder. “Nog maar eens is dit een bewijs dat we niet in vrijblijvende tijden leven. Natuurlijk ben ik ongerust en voelt dit hoogst onaangenaam aan. Deze man bedreigde niet alleen mezelf, maar ook mijn gezin”, reageert Somers tegenover de Gazet van Antwerpen.

In Bilzen zelf zullen er extra camera’s geplaatst worden in de omgeving van het toekomstige asielcentrum. Dat liet de burgemeester Johan Sauwens (Ex-VU en thans Trots op Bilzen) weten nadat in de nacht van zondag op maandag het voormalige tehuis ‘De Ark van Noé’ in brand werd gestoken. Tevens wil Somers een verbindingsofficier van de Vlaamse overheid sturen.

Lees meer:

Toekomstige asielcentra extra bewaakt na brandstichting Bilzen