De speurders zijn nog steeds druk in de weer om de granaataanslag in de nacht van 1 op 2 september op een bestelwagen in Borgerhout uit te klaren. De bevoegde onderzoeksrechter in Antwerpen heeft verschillende Antwerpse ziekenhuizen aangeschreven met een dwingende vraag ten aanzien van de spoeddiensten. Men hoopt zo de granaatgooier te vinden, want die zou allicht verwond zijn geraakt aan de handen. “Van iedereen met een wonde aan hand, willen we de naam”, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De mocro-oorlog in Antwerpen tussen verschillende drugbendes – veelal van Marokkaanse origine – heeft op een goeie drie jaar tijd nu al zeventig gekende schietpartijen op de teller, inclusief granaataanslagen. In de nacht van 1 op 2 september vond ook zo’n aanslag plaats. Een dader gooide vanop zijn fiets een granaat naar een bestelwagen, dit in Borgerhout. Mogelijk geraakte hij hierbij gewond aan de handen. Het verspreiden van camerabeelden van de aanval, leverde de speurders niets op. Net als het bredere onderzoek naar het drugsmilieu overigens. Er is voorlopig nog maar één veroordeling en één verdachte in voorhechtenis. Men hoopt nu echter via de spoeddiensten in de regio meer informatie te verkrijgen.

Antwerpen: Parket wil lijst van 14- tot 30-jarige granaataanslag-verdachten

Met de rondvraag wil de politie een lijst samenstellen van al wie zich tussen 2 en 13 september aanbod met verwondingen aan de armen of handen. De lijst mag enkel mensen van de 14 tot de 30 jaar bevatten.

Volgens de Gegevensbeschermings­autoriteit is de onderzoeksdaad koosjer. “Het gaat om een zwaar misdrijf dat het best zo snel mogelijk opgehelderd wordt”, zegt voorzitter David Stevens. “De actie van de onderzoeksrechter is misschien opmerkelijk, maar lijkt mij op het eerste gezicht niet echt buiten verhouding.”

Lees ook:

Mocro-oorlog Antwerpen: “Boven dealers niets aangepakt”