Een 49-jarige man van buitenlandse origine is veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij heeft geprobeerd een jonge vrouw te verkrachten in Antwerpen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De man knipte met een schaar de bh van de vrouw los, maar de politie kon hem gelukkig op tijd arresteren nadat het slachtoffer eerder al de politie verwittigd had. 

De feiten dateren van midden juni, eerder dit jaar, en vonden plaats op Linkeroever in Antwerpen. Het 24-jarige slachtoffer nam ‘s avonds na haar werk de bus naar huis van de Rooseveltplaats naar Linkeroever, maar daar werd ze al de hele tijd lastiggevallen door de allochtoon. De jonge vrouw zei dat ze geen interesse had en met rust gelaten wilde worden, maar daar had de man geen oren naar.

Politie Antwerpen net op tijd ter plaatse

Toen het slachtoffer afstapte in de buurt van haar appartement op Linkeroever, merkte ze dat ook de man was afgestapt en haar achtervolgde. Op dat moment begon de vrouw zich echt zorgen te maken en verwittigde ze de politie. Terecht, zo bleek even later, want eenmaal aangekomen in het appartementsgebouw van de vrouw sloeg de verkrachter toe. 

De politie kwam snel na de oproep ter plaatse en was net op tijd om te voorkomen dat de jonge vrouw verkracht werd. Inmiddels had de allochtoon de bh van het slachtoffer doorgeknipt met een schaar en probeerde hij de vrouw te verkrachten. Bij zijn arrestatie ontkende de man dat hij de vrouw wilde verkrachten. Hij beweerde dat hij een laptop verkocht had aan de jonge vrouw en dat hij meeging naar haar appartement omdat ze hem nog moest betalen. 

Volgens de rechtbank zijn de feiten bewezen. De rechter veroordeelde de man daarom tot een gevangenisstraf van vier jaar.