De bejaarde vrouw die zondagavond in Antwerpen levensgevaarlijk gewond geraakte, is overleden. Ze werd de keel overgesneden op straat. Eerdere berichtgeving had het over een ‘steekpartij’. De politie startte gisteren een klopjacht naar de dader, en die werd uiteindelijk ook gevonden en opgepakt. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan Het Laatste Nieuws. De verdachte zou een man van Oost-Europese origine zijn, een 57-jarige Bosniër op precies te zijn.

Het incident vond plaats in de Antwerpse studentenbuurt, in de Raapstraat. De oudere vrouw zou daar de keel zijn overgesneden. Ze werd met levensgevaarlijke wonden naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed later op de avond. De politie startte een grootschalig onderzoek, met een ruime perimeter. Dezelfde avond werd een man opgepakt.

Antwerpen ‘steekpartij’: Dader allicht allochtoon die in zelfde gebouw als slachtoffer woonde

“Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag”, bevestigt Stéphanie Chomé van het parket van Antwerpen aan Het Laatste Nieuws. “De omstandigheden worden volop onderzocht. De onderzoeksrechter heeft momenteel een communicatiestop ingevoerd in het belang van het onderzoek. Wel kunnen we bevestigen dat de politie zondagavond nog een verdachte gearresteerd heeft. Over deze verdachte wordt voorlopig geen verdere informatie verstrekt.”

Volgens latere informatie van het parket heeft de opgepakte verdachte reeds bekend. De man heeft een Oost-Europese migratie-achtergrond en is Bosniër. Volgens niet-bevestigde informatie zou hij een voormalige buur geweest zijn van het slachtoffer. Tijdens zijn arrestatie zou hij zelfs nog het moordwapen op zich gehad hebben.

Over het motief van de doodslag is nog niet bekend. De verdachte moet donderdag voor de raadkamer komen.

Lees ook:

Antwerpen: Politie massaal op zoek naar messteker