Er zijn vijf mensen opgepakt in de entourage van de administratieve agent – een radicale moslimbekeerling – die vier van zijn collega’s doodstak vorige week in Parijs. Dat brengt onder meer BFMTV op basis van gerechtelijke en politionele bronnen. De arrestaties gingen gepaard met huiszoekingen en vonden plaats in Gonesse, Sarcelles en Le Thillay, allemaal steden ten noorden van Parijs.

Vorige week doodde een administratieve agent vier van zijn collega’s: drie mannen en een vrouw. Hij werd hierna neergeschoten. Later bleek hij een radicale moslimbekeerling te zijn, net zoals Benjamin Herman, de dader van de 2018-aanslag in Luik.

Een van opgepakten in kader van mesaanslag Parijs is radicale imam

Een van de opgepakte verdachten zou een imam zijn. Hij stond bekend bij de veiligheidsdiensten en was actief in een gebedsruimte in Gonesse. De aanslagpleger bezocht ook deze moskee. De burgemeester van Gonesse liet vrijdag reeds weten dat de moslimvereniging waar de imam werkte, de geestelijke op staande voet had ontslagen.

De dader zelf woonde eveneens in Gonesse. De man had zich reeds een tiental jaar geleden bekeerd tot de islam. Deel van het onderzoek gaat nu na of de terrorist alleen handelde, of steun had van medeplichtigen. In dit kader werd ook zijn echtgenote even aangehouden, maar zij is inmiddels weer vrijgelaten.

Lees ook:

Dader mesaanval Parijs was radicale moslim