De Nederlandse politie heeft een verdachte aangehouden in het kader van de moord op op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt De Telegraaf. Ook heeft de politie de vermoedelijke vluchtauto in beslag genomen.

De Nederlandse politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. De man werd dinsdagavond door een arrestatieteam in een woning buiten Amsterdam aangehouden. Het nieuws werd donderdag bekend gemaakt.

Mogelijk volgen nog arrestaties

“Direct na de aanhouding is er, onder leiding van een rechter-commissaris, een zoeking geweest in deze woning. De verdachte, waarover we verder geen bijzonderheden geven, is overgebracht naar een cellencomplex en hij is in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst”, aldus de politie.

Over de precieze rol van de verdachte geeft de politie nog geen informatie vrij. De politie sluit niet uit dat er nog andere arrestaties zullen volgen. 

Ook vermoedelijke vluchtauto in beslag genomen

De politie ging er op basis van videobeelden en verklaringen van getuigen van uit dat de dader ervandoor was gegaan in een witte Opel Combo, voorzien van vervalste nummerplaten. Daarop ging de politie op zoek naar de bewuste auto. De auto is intussen ook in beslag genomen.

De advocaat Derk Wiersum werd op 18 september ‘s ochtends voor zijn huis neergeknald. Wiersum trad op als advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces rond Mocromaffia-bendeleider Ridouan Taghi