In Limburg, Duitsland, heeft een Tunesische man zijn vrouw op een gruwelijke manier vermoord met een bijl. Eerst reed hij de vrouw aan met zijn auto, waarna hij koelbloedig een bijl uit zijn koffer pakte en begon in te hakken op het slachtoffer. Opvallend: zowel Duitse als Belgische media spraken in hun berichtgeving over de feiten bijna allemaal over een “Duitse man”

De feiten dateren van vorige week en vonden plaats in het Duitse Limburg, waar enkele weken geleden nog een terroristische aanslag plaatsvond. Het 31-jarige slachtoffer, een Tunesische vrouw, was er aan het wandelen wanneer ze plots werd aangereden. De persoon achter het stuur van de auto was de man van het slachtoffer, waarmee ze op dat moment in een echtscheiding verkeerde. 

Pers in Duitsland verzwijgt Tunesische afkomst

Met zijn wagen sleepte de Tunesische man zijn vrouw mee voor zo’n 30 meter, tot hij tegen de muur van een huis reed. Vervolgens stapte hij uit en begon hij zijn vrouw op straat in elkaar te slaan. De vrouw probeerde op dat moment omstaanders nog om hulp te vragen, maar zij werden door de Tunesische man bedreigd met een vuurwapen.

Op schokkende videobeelden die gemaakt werden van de feiten is te zien hoe de Tunesische man vervolgens zijn koffer opendoet en er een bijl uithaalt. Met die bijl slaat hij tientallen keren in op het slachtoffer. Het lichaam van de vrouw zou daardoor letterlijk in stukken zijn gehakt. 

Niet veel later kwam de politie massaal ter plaatse en werd de Tunesische man gearresteerd. Opvallend is het feit dat de pers in Duitsland de Tunesische afkomst van de man schijnbaar geheim probeerde te houden. Ook Belgische en Nederlandse media spreken louter en alleen over een “Duitse man”