De politie heeft zaterdagochtend op twee plaatsen transitmigranten onderschept in een vrachtwagen. In Brugge werden 9 Iraakse mannen tegengehouden die onderweg waren naar de haven van Zeebrugge. In Sint-Truiden trof men elf personen, waaronder kinderen, aan in een oplegger. Het zou gaan om drie gezinnen uit Eritrea. Zo bericht onder meer Het Nieuwsblad.

De Brugse politie schoot zaterdagochtend in actie na een melding dat illegale transitmigranten waren opgemerkt in een vrachtwagen. Op de Expresweg richting Zeebrugge werd de vrachtwagen tegengehouden. In de laadruimte trof de politie negen mannen van Iraakse origine aan. Zo bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan Het Nieuwsblad. De mannen verkeren in goede gezondheid en zullen ter beschikking gesteld worden van de Dienst Vreemdelingenzaken nadat de politie hun dossier heeft behandeld.

De haven van Zeebrugge is een trekpleister voor transitmigranten en mensensmokkelaars. Deze week werd in het Britse Essex nog een container met 39 lijken ontdekt, die eveneens langs Zeebrugge passeerde.

Sint-Truiden: Kinderen aangetroffen in vrachtwagen

Ook in Sint-Truiden had de politie zaterdag de handen vol met transitmigranten. In de oplegger van een vrachtwagen werden elf personen, waaronder kinderen aangetroffen. Het zou gaan om drie gezinnen die allen afkomstig zijn uit Eritrea. 

Hoe de gezinnen in de oplegger geraakt zijn, is nog onduidelijk. Wel zeker is dat de vrachtwagen onderweg was naar het Verenigd Koninkrijk. De politie arresteerde de Roemeense chauffeur om hem te verhoren. “De elf personen zijn naar het commissariaat overgebracht”, zegt het parket van Limburg tegenover Belga. “Zij zijn niet gearresteerd.”