In Roeselare heeft de politie zaterdag een Russische trouwstoet tegengehouden. Met zo’n 25 auto’s zorgden de feestvierders voor flink wat overlast in de West-Vlaamse stad. Alle voertuigen werden gecontroleerd. Uiteindelijk nam de politie twee auto’s in beslag, zo bericht WTV.

Omstreeks 15u00 zaterdag liep bij de politie van Roeselare een melding binnen van een trouwstoet op de Rijksweg. Ter plaatse werden de Russische bestuurders tegengehouden en gecontroleerd. Het gaat om zo’n 25 auto’s.

Auto’s in beslag genomen en rijbewijzen ingetrokken

De politie stelde tal van verkeersinbreuken vast. Zo werd een rijksweg in de West-Vlaamse stad afgezet door auto’s van de stoet en reed men over het fietspad. Enkele bestuurders driftten zelfs op de openbare weg.

De politie van Roeselare nam uiteindelijk twee voertuigen in beslag omdat ze niet verzekerd of niet in orde waren. Aan één van die voertuigen was een gestolen nummerplaat bevestigd. Verder moeten ook twee bestuurders hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Lees ook:

Opnieuw twee Turkse trouwstoeten in Gent: geen boetes of pv’s