De chauffeur van de vrachtwagen waar zaterdag in Sint-Truiden elf illegalen zijn gevat, is vrijgelaten na verhoor. Dat liet Anja De Schutter, persmagistraat van het parket van Limburg, zondag weten aan BELGA. Volgens het parket zijn er immers geen aanwijzingen voor een betrokkenheid van de chauffeur bij eventuele mensenhandel.

In de oplegger van een vrachtwagen werden zaterdag elf personen, waaronder ook kinderen aangetroffen. Het ging om drie gezinnen, allen afkomstig uit Eritrea en gezond. Ze werden ontdekt toen de Roemeense chauffeur halt hield aan een garage in Sint-Truiden wegens een technisch defect. 

Naast Sint-Truiden werd ook Zeebrugge even drukker met transitmigranten

“De elf personen [werden] naar het commissariaat overgebracht”, zei het parket voorheen. Maar “zij [werden] niet gearresteerd.” De chauffeur werd wel gearresteerd voor verhoor, maar mocht zondagavond dus beschikken. Het verdere onderzoek is in de handen van de federale gerechtelijke politie van Limburg.

Zaterdag werden ook in de buurt van Zeebrugge een negental illegalen gevat. Zij – allen Irakezen – hadden zich eveneens in de laadruimte verstopt van een vrachtwagen. De transitmigranten werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Sinds in het Britse Essex een koelcontainer werd gevonden met 39 lijken, is de hele materie gevoelig en zijn de ordediensten extra alert voor mensenhandel en illegale migratie via trucks. 

Lees ook:

Transitmigranten onderschept in Brugge en Sint-Truiden