De Turks-Belgische rapper ‘BizzyBlaza’ is teruggekeerd naar Turkije. Hij is er niet op vakantie, maar heeft er zich vervoegd bij het Turkse leger. Momenteel strijdt hij met het leger van president Erdogan in Syrië, waar Turkije eerder deze week binnenviel. Dat meldt de rapper uit Mechelen zelf op zijn Instagram-pagina. 

Enkele dagen geleden viel het leger van Turks president Recep Tayyip Erdogan het noorden van Syrië binnen. Daar vechten ze tegen de Koerdische strijdkrachten, die er de macht hebben sinds ze terreurgroep Islamitische Staat verslagen hebben. Erdogan vindt dat de Koerden “terroristen” zijn en wil hun macht nu voorgoed breken, zodat ook de Koerden in Turkije het land verlaten.

BizzyBlaza

In het leger van Erdogan zit ook een opmerkelijke soldaat uit België. BizzyBlaza, een rapper uit Mechelen met de dubbele nationaliteit, is immers naar Turkije afgereisd om er te strijden voor het Turkse leger. Dat kondigde hij zelf aan op sociale media. “Aangezien ik word ingezet om te gaan strijden aan de Syrische grens is er een kans dat ik niet meer terugkom”, aldus de jonge rapper. 

BizzyBlaza haalde vorig jaar al eens het nationale nieuws toen hij live op radiozender MNM “fuck de zionisten” riep. Hij deed dat toen hij zijn nieuw lied ‘Money tot de dood’ voorstelde, dat negatief is over joden.