Een voormalige islamleraar van een school in het Brusselse Anderlecht moet zich morgenvroeg in de rechtbank verantwoorden voor zedenfeiten. Dat meldt Het Nieuwsblad. Eerder kwam de man ook al in opspraak omdat hij de terroristische aanslagen op Charlie Hebdo verheerlijkte.

De 53-jarige beklaagde is geen onbekende voor het gerecht. In het verleden kwam de man immers al eens in opspraak toen hij op school de terroristische aanslag op Charlie Hebdo verheerlijkte. Een geschiedenisleerkracht had zich uitgesproken tegen die aanslag, maar dat was niet naar de zin van de islamleerkracht. 

Slagen en verwondingen, zedenfeiten

Hij besloot een petitie te starten tegen zijn collega-leerkracht. Leerlingen die weigerden om de petitie te ondertekenen, werden in elkaar geslagen. De islamleerkracht werd om die reden tijdelijk geschorst door de school waar hij werkte, het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht.

Niet veel later mocht de man echter gewoon terug aan de slag gaan in de school, en het duurde niet lang alvorens hij het weer bijzonder bont maakte. Verschillende leerlingen dienden de afgelopen jaren klacht in tegen de islamleerkracht. 

Morgen zal de man zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen aan een minderjarige, maar ook voor allerlei zedenfeiten. Zo zou hij een leerling meermaals aangerand hebben en stuurde hij ongepaste berichten naar nog andere leerlingen.