“Er klopt helemaal niets van. Niets van die berichten of ongepaste aanrakingen en niets van de beweerde slagen.” Dat beweert de 53-jarige islamleerkracht uit Brussel die dinsdag voor de rechtbank verscheen na verschillende klachten van zijn leerlingen. Hij ontkent alles. Dat meldt Het Laatste Nieuws

De 53-jarige beklaagde is geen onbekende voor het gerecht. In het verleden kwam de man immers al eens in opspraak toen hij op school de terroristische aanslag op Charlie Hebdo verheerlijkte. Een geschiedenisleerkracht had zich uitgesproken tegen die aanslag, maar dat was niet naar de zin van de islamleerkracht. Hij besloot een petitie te starten tegen zijn collega-leerkracht. Leerlingen die weigerden om de petitie te ondertekenen, werden in elkaar geslagen.

De islamleerkracht werd tijdelijk geschorst door de school waar hij werkte, het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht, maar niet veel later mocht de man er gewoon terug aan de slag gaan. Het duurde niet lang alvorens hij het weer bijzonder bont maakte. Verschillende leerlingen dienden de afgelopen jaren klacht in tegen de islamleerkracht

Islamleerkracht met losse handjes

Dinsdagochtend moest de man zich voor de rechtbank verantwoorden voor slagen en verwondingen, maar ook allerlei zedenfeiten. Hij zou minderjarige leerlingen hebben aangerand en hen ook ongepaste berichten hebben gestuurd. “Zo iemand hoort niet thuis in het onderwijs”, aldus het parket, dat daarom naast een celstraf van 4 jaar ook een beroepsverbod vorderde.

Zelf ontkent de man echter alles. “Er klopt helemaal niets van”, stelde hij in de rechtbank. “Niets van die berichten of ongepaste aanrakingen en niets van de beweerde slagen. Ik ben inderdaad streng maar ik ging nooit over de schreef. Ik had met mijn leerlingen steeds een professionele relatie die gebaseerd was op respect. Velen onder hen kwamen ook met mij praten over hun problemen. Waarom die leerlingen mij beschuldigen? Geen enkel idee. Ik heb er geen verklaring voor.”