In de Verenigde Staten gonst het van de geruchten dat voormalig presidentskandidate Hillary Clinton (Dem.) in 2020 opnieuw een poging wil wagen om de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) te verslaan. Verschillende figuren in het Democratische ‘establishment’ zouden twijfelen dat de huidige kandidaten in staat zouden zijn om Trump te verslaan. Dat schrijven de New York Times en de Washington Post.

De afgelopen weken zei Hillary Clinton (Dem.) dat ze overwoog om mee te doen aan de verkiezingen van 2020 als ze zeker was dat ze kon winnen. Een aantal Democratische donors zouden volgens de New York Times twijfelen of Joe Biden (Dem.) in staat zou zijn om de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) te verslaan. 

Biden te slap, Warren en Sanders te links

Biden zou het hebben laten afweten in recente debatten. Ook de media-aandacht voor zijn familie – naar aanleiding van het onderzoek naar de afzettingsprocedure van Trump – zou hem parten kunnen spelen, klinkt het. Elizabeth Warren (Dem.) en Bernie Sanders (Dem.) zouden dan weer te links zijn.

Volgens de Washington Post zou Clinton in 2020 een herkansing tegen Trump overwegen nadat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deze week concludeerde dat er “geen overtuigend bewijsmateriaal van systematische, weloverwogen verkeerd misbruik van geclassificeerde informatie” in het e-mailschandaal rond Clinton. Hetzelfde rapport stelde wel dat er honderden veiligheidsovertredingen waren gedurende haar ambtstermijn als minister van Buitenlandse Zaken.

De kandidaten die op dit moment met elkaar wedijveren in de Democratische voorverkiezingen vrezen echter dat Clinton de Democratische Partij meer kwaad dan goed zou doen. Recent haalde Clinton uit naar kandidate Tulsi Gabbard (Dem.), die keihard terugsloeg.

Hillary Clinton: “Tulsi Gabbard is Russische pion”