Volgens Michael Baden, een beroemde voormalige medisch onderzoeker en forensisch patholoog, is de dood van miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein het gevolg van moord en niet van zelfmoord. Dat zegt hij tegen Fox News. Baden werd ingehuurd door de broer van Epstein.

De 66-jarige Jeffrey Epstein werd op 10 augustus opgehangen teruggevonden in zijn gevangeniscel in het streng bewaakte ‘Metropolitan Correctional Center’ in Manhattan. Hij werd later dood verklaard. Epstein zou tussen 2002 en 2005 meisjes – sommigen onder hen slechts 14 jaar oud – betaald hebben voor massages alvorens hen te misbruiken. Hij zat vast in afwachting van zijn proces.

Breuken in hals Epstein “wijzen op moord”

Michael Baden werd door de broer van Epstein ingehuurd om zijn autopsie waar te nemen. Woensdag verwees Baden op Fox News naar de breuk van verscheidene beenderen in de hals van Epstein, die volgens hem “uiterst ongewoon zijn bij zelfmoord door verhanging en in het algemeen veel meer zouden kunnen voorkomen bij moord door wurging”. “Ik denk dat het bewijs wijst op moord in plaats van zelfmoord”, zei Baden.

De beweringen over een mogelijke moord zijn niet nieuw. Twee weken na het overlijden van Epstein zeiden zijn advocaten vraagtekens te plaatsen bij de conclusie dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd. “Een zeer ervaren forensisch patholoog vertelt ons dat de gebroken botten in de nek van de heer Epstein, zijn strottenhoofd, meer in overeenstemming zijn met externe druk, met wurging, met moord, zo u wilt, dan met zelfmoord”, klonk het toen.

Enkele weken voor zijn dood werd Epstein met letsels op zijn hals teruggevonden. Daarop werd hij onder speciaal toezicht geplaatst. Later werd hij naar een andere cel overgebracht met een celgenoot, die echter enkele dagen voor zijn dood werd weggehaald. De cipiers hadden Epstein in de uren voor zijn dood niet meer gecontroleerd. Volgens Baden vond er die dag een “totale instorting” van de beveiligingsprocedure in de gevangenis plaats.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.

Miljardair Jeffrey Epstein dood aangetroffen in cel