Twee mannen van Noord-Afrikaanse origine hebben de afgelopen dagen minstens 6 gewelddadige overvallen gepleegd op scholieren in Oudenaarde. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Van de overvallers ontbreekt voorlopig elk spoor. Kinderen uit Oudenaarde wordt nu zelfs aangeraden om niet meer alleen naar school te gaan.

De voorbije dagen werden in het Oost-Vlaamse Oudenaarde ‘s ochtends voor school verschillende schoolkinderen overvallen met geweld. Dat gebeurde vanochtend opnieuw. Twee jongens die op weg waren naar school werden aangevallen en bestolen van hun portefeuille en gsm. Meerdere andere kinderen maakten precies hetzelfde mee.

Overvalplaag in Oudenaarde

“Vorige week was er al een gelijkaardig incident. Ook toen waren de slachtoffers leerlingen van onze school, maar ik vermoed dat dat toeval is, want intussen vernam ik dat op andere plaatsen gelijkaardige feiten zijn gepleegd”, aldus Ann Van Landuyt, directrice van het Go! Atheneum, aan Het Laatste nieuws. “We raden onze leerlingen aan om niet in hun eentje naar school te gaan.”

De lokale politie bevestigt de feiten en is een onderzoek gestart. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. “Uit de persoonsbeschrijving die de slachtoffers geven, blijkt dat het telkens om dezelfde twee daders gaat. De verdachten zijn jonge kerels van Noord-Afrikaanse afkomst”, zegt Joost Duhamel, hoofd van de lokale politie.

“Het opsporingsonderzoek is volop aan de gang. We proberen onder meer camerabeelden te verzamelen en sturen al enkele dagen extra patrouilles de straat op. Onze manschappen zijn niet alleen met herkenbare politiewagens, maar ook met anonieme voertuigen in het straatbeeld aanwezig. We hopen de daders zo snel mogelijk te vatten en raden intussen iedereen aan om uit te kijken”, besluit Duhamel.