De bank Argenta is opnieuw slachtoffer geworden van een plofkraak. Na Retie en Oudsbergen was zaterdagnacht het kantoor van Herselt aan de beurt. De overvallers konden, zo bericht Gazet Van Antwerpen, geen buit maken.

Het was rond middernacht zaterdag dat de bewoners van een appartementsgebouw in Herselt werden opgeschrikt door een luide knal. Op de benedenverdieping van het gebouw probeerden overvallers een plofkraak te plegen op een bankautomaat van Argenta. Een getuige zou drie personen hebben zien vluchten kort na de knal.

De overvallers konden geen buit maken. Het beveiligingsmechanisme van de bankautomaat zorgde ervoor dat de biljetten besmeurd en onbruikbaar werden. De schade aan het gebouw is daarentegen wel aanzienlijk.

Geen buit, maar materiële schade is groot

Het kantoor van Argenta was nog maar net geopend in een gloednieuw kantoor- en appartementsgebouw. De ontploffing blies de ramen van een overstaand kantoor op. Even werd gevreesd voor de stabiliteit van het gebouw, maar de brandweer verzekerde dat het niet nodig was het gebouw te stutten. Het parket zal de zaak nu verder onderzoeken.

In mei dit jaar werd in Argentakantoren van Retie en Oudsbergen nog geprobeerd om een plofkraak te plegen. In beide gevallen zou het beveiligingsmechanisme de biljetten onbruikbaar hebben gemaakt.

Het afgelopen jaar zijn er in België en Nederland al tal van ‘plofkraken’ uitgevoerd.

Lees ook:

Nieuwe plofkraak bij Argenta in Oudsbergen