Opnieuw vond een plofkraak plaats in Limburg. Ditmaal werd het BNP Paribas Fortis-kantoor in Kermt, bij Hasselt, geviseerd. De bankautomaat werd uit de voorgevel geslagen, maar de bandieten zouden geen geld hebben kunnen stelen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De kraak vond deze nacht plaats, rond 02u40. Er vielen geen gewonden en er zou ook geen buit zijn gemaakt. DOVO, de militaire ontmijningsdienst, werd opgeroepen. De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad voerde tevens een buurtonderzoek uit.

Plofkraak Kermt volgt vorige kraak op van afgelopen weekend

De glazen toegangsdeur van het bankkantoor is volledig verbrijzeld. Met een explosie werd de geldautomaat uit de muur geslagen. Camerabeelden konden een drietal daders registeren die bivakmutsen droegen. Zij sloegen op de vlucht na hun kraak. De ontploffing deed ook menig buurtbewoner wakker worden.

Voorlopig blijft het bankkantoor gesloten.

Eerder vorige week werd ook een plofkraak uitgevoerd op een Argenta-kantoor in Herselt.