Een man gewapend met een mes heeft vijf agenten aangevallen in Parijs, Frankrijk. Dit omstreeks 13u00. Er zijn al zeker 4 doden vastgesteld. De dader, volgens Le Figaro een administratief agent van de Franse politie-inlichtingendienst, begon wild om zich heen te steken. Van de vijf aangevallen agenten, verloren er vier het leven, zo meldt de politie. De agressor zelf werd evenzeer neergeschoten en zou volgens bronnen zijn overleden.

Of het om een terreuraanslag gaat is dus helemaal niet zeker, waarschuwt Le Figaro verder. Het zou ook kunnen gaan om een afrekening. Er is voor zo ver de informatie duidelijk is geen andere aanvaller betrokken. De dader – die dus werd neergeschoten – zou ook overleden zijn volgens een politiebron van Le Monde. In totaal zouden er dan vijf doden zijn gevallen.

Parijs: Messentrekker die ‘controle over zichzelf verloor’ doodde 4 agenten

De feiten vonden plaats op het domein van de Inlichtingendienst van het politiebureau van Parijs (DR-PP) en de aanvaller zou zelf een administratieve agent van de DR-PP zijn. Volgens Le Figaro “verloor hij manifest de controle over zichzelf” en begon hij met een mes de mensen rond hem aan te vallen. Hierna werd de man – 45 jaren oud en geboren met een handicap – neergeschoten. Waarom de dader is overgegaan tot zijn aanval, is nog niet duidelijk. De man werkte al 20 jaar als administratief personeelslid bij de DR-PP. Hij had nog nooit aanvaringen gehad met het gerecht. De aanval zou wel gevolgd zijn op een woordenwisseling.

In ieder geval is alles terug onder controle, zo vertellen de ordediensten, maar de omgeving rond het politiehoofdkwartier blijft voorlopig afgesloten net als het metrostation ‘Cité’. De nood- en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

De minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner (LREM) zou zijn diplomatieke reis naar Turkije hebben uitgesteld omwille van de situatie en zou afgezakt zijn naar Parijs om de scène te bezoeken. Ook de Franse premier Édouard Philippe (Les Républicains) is ter plaatse.