De politie van Brussel heeft woensdag een man opgepakt die dreigde willekeurige mensen op straat neer te steken. Hij riep daarbij meermaals “Allahu Akbar”. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Of de man een terroristisch motief had, is niet duidelijk. 

Woensdagvoormiddag omstreeks 11u kreeg de lokale politiezone Brussel-West plots verschillende oproepen van mensen die zeiden dat een man hen bedreigde met een mes. Die man stapte naar verluidt op straat naar willekeurige voorbijgangers, zwaaide met zijn mes en riep “Allahu Akbar”

Achtervolging in Brussel

De politie van Brussel kwam meteen massaal ter plaatse en probeerde de man tegen te houden, maar die zette het op een lopen en vluchtte weg. Met verschillende politieploegen uit het Brusselse werd de achtervolging ingezet, en uiteindelijk kon de man in Molenbeek gearresteerd worden. 

Vandaag zal de man worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag en het dragen van een wapen. Of hij een terroristisch motief had, is vooralsnog niet duidelijk.