Een gewapende man heeft dinsdag een ambulance gestolen en is op verschillende mensen ingereden in de Noorse hoofdstad Oslo. Daarbij geraakten twee baby’s en een vrouw gewond. De man werd gearresteerd nadat de politie het vuur opende op het voertuig. De dader zou bekend zijn bij de politie. De politie heeft naar eigen zeggen voorlopig nog geen aanwijzingen dat het om terreur gaat.

De man kaapte een ambulance en reed daarop in op een groep mensen. Daarbij geraakten een vrouw en twee baby’s gewond. “Twee baby’s raakten gewond nadat de gekaapte ambulance een familie had geraakt. Het zijn tweelingen, zeven maanden oud, ze worden behandeld”, zegt een woordvoerder van het Universitair Ziekenhuis van Oslo.

Gestopt door andere ambulance

Volgens dezelfde woordvoerder werd de kaper gedwarsboomd door een andere ambulance. “Een van hen werd gekaapt door een gewapende persoon met een jachtgeweer. Enkele minuten later slaagde een van onze andere ambulances erin om het gekaapte voertuig tegen te houden door er tegenaan te botsen. Toen kwam de politie”, klinkt het.

De politie zou het vuur hebben geopend op het voertuig. Daarop werd de dader gearresteerd. Hij zou geen zware verwondingen hebben. “Een gewapende man stal een ambulance, reed weg en raakte enkele mensen. We hebben hem nu”, zegt een politiewoordvoerder.

Dader(s) bekend bij politie

De politie heeft naar eigen zeggen nog geen aanwijzingen dat het om terreur gaat. “We hebben nog geen informatie dat het incident gerelateerd is aan terreur, maar we onderzoeken breed en met grote kracht”, laat de politie van Oslo weten op Twitter. De dader, een dertiger, zou bekend zijn bij de politie. De politie ook een vrouw in verband met het incident. Zij zou ook bekend zijn bij de veiligheidsdiensten.