In Knokke-Heist heeft een man drie illegale transitmigranten ervan kunnen weerhouden een inbraak te plegen in zijn woning. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Hij betrapte de drie Marokkanen op heterdaad, waarna twee van hen het op een lopen zetten. De bewoner ging op de derde transitmigrant zitten tot de politie ter plaatse was. 

Momenteel zouden er ruim 200.000 illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land, maar willen doorreizen) verblijven in ons land. Zeker in West-Vlaanderen, gezien haar geografische ligging een trekpleister voor transitmigranten, ondervindt men dagelijks de gevolgen van de illegalen die er verblijven. Diefstallen en inbraken zijn er dagelijkse kost, maar ook steekpartijen en aanrandingen zijn er niet zeldzaam meer.

Transitmigranten veroorzaken inbraakplaag

Dat moest ook gezin uit Knokke-Heist aan de lijve ondervinden. Op 24 juni eerder dit jaar hoorden de bewoners van het huis ‘s avonds laat dat hun achterdeur ingeslagen werd en gingen ze een kijkje nemen. In hun woning troffen ze drie illegale transitmigranten aan. Twee van hen slaagden erin om weg te vluchten via de tuin, maar één van hen werd door de man des huizes tegen de grond gewerkt.

De bewoners belden de politie en de man bleef op de inbreker zitten tot die uiteindelijk ook ter plaatse kwam. Iets verderop werden nog vier illegale transitmigranten aangetroffen en gearresteerd. Naar alle waarschijnlijkheid bevonden zich onder hen ook de twee andere inbrekers. 

Woensdagochtend moesten de drie Marokkaanse tieners zich voor de rechter verantwoorden voor woonstschennis, poging tot inbraak en illegaal verblijf. Slechts één van de mannen gaf de inbraak deels toe. “Mijn cliënt had niet de bedoeling om te stelen. Het was een koude nacht en hij was gewoon op zoek naar beschutting”, beweerde zijn advocaat. De andere twee ontkennen zelfs het huis binnen geweest te zijn.