Kris Peeters (CD&V), huidig Europarlementslid en voormalig vicepremier en kandidaat-burgemeester van Antwerpen, is in alle stilte terug verhuisd naar Puurs, zo verneemt Knack. Dit omwille van “familiale redenen”. Tijdens de lokale kiescampagne in 2018 kreeg Peeters het verwijt van niet echt woonachtig te zijn in Antwerpen en in het geniep in Puurs te zijn blijven wonen.

Kris Peeters woont terug in Puurs. Een gemeenteraadsmandaat moet hij alleszins niet afgeven, gezien de toenmalige Antwerpse lijsttrekker Peeters die functie nooit opnam om “verjonging” te laten plaatsvinden.

Peeters over nooit opgenomen mandaat: “Ik heb in Antwerpen geen mandaat meer”

Peeters verhuisde – formeel met zijn echtgenote – eind 2016 van Puurs naar Antwerpen om er kandidaat-burgemeester te zijn. Huidig en toenmalig Antwerps burgemeester Bart De Wever beschuldigde Peeters toen echter van domiciliefraude. “Passanten”, klonk het scherp uit de mond van De Wever. “Peeters huurt hier iets. Dat doet hij alleen maar om te kunnen deelnemen aan de gemeenteverkiezingen met als enige bedoeling om mij te koeioneren. Dat appartement in Antwerpen is zijn buitenverblijf. Niet zijn thuis.”

CD&V maakte echter geen succesvolle beurt in Antwerpen in de lokale verkiezingen van 2018. CD&V werd zelfs uit de coalitie geduwd en vervangen met sp.a. “Ik heb in Antwerpen geen mandaat meer dat mij verplicht er te wonen”, zo verklaart Peeters nu in Knack. “Maar ik ben vooral om familiale redenen teruggekeerd naar Puurs.”