Extreem geval van zinloos geweld afgelopen zaterdagochtend in het station Antwerpen-Centraal. Een jongeman sloeg een controleur van De Lijn in elkaar met een metalen staaf toen die hem vroeg te stoppen met roken in het station. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Zaterdagochtend omstreeks 7u kreeg een controleur van De Lijn melding van een persoon met rode jas die over de metrosporen aan het wandelen was in het centrale station van Antwerpen. Even later vond de controleur de jongeman met rode jas, die op dat moment aan het roken was, wat verboden is in het station. Toen de controleur de jongeman daarop aansprak, liep de situatie uit de hand. 

De Lijn 

Eerst negeerde de jongeman de vraag van de controleur om te stoppen met roken, maar toen hij de jongeman naar buiten stuurde werd die laatste agressief. Hij greep een metalen staaf die iets verderop lag en ging daarmee de controleur te lijf. De controleur wilde ontkomen en vluchtte weg, maar de jongeman zette de achtervolging in. 

Iets verderop kreeg hij de controleur opnieuw te pakken en sloeg hij verschillende keren met de metalen staaf op het achterhoofd van de controleur. De collega’s van het slachtoffer hadden inmiddels gezien dat hun collega in de problemen zat en verwittigden de politie. Die kwam massaal ter plaatse en kon de jongeman arresteren. 

“Hij werd gearresteerd, het verdere onderzoek is in handen van de lokale recherche”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan Het Laatste Nieuws. “De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging doodslag.” Of de jongeman gekend was bij het gerecht, of wat hem bezielde, is vooralsnog niet duidelijk. Ook de afkomst van jongeman wordt niet gecommuniceerd door de politie.