De Britse premier Boris Johnson (Con.) heeft de klimaatbetogers van ‘Extinction Rebellion’ “hippies” die in “naar hennep stinkende bivakken” leven genoemd. De betogers kwamen gisteren in verschillende Europese steden op straat.

De Britse premier Boris Johnson (Con.) hield een een toespraak op de voorstelling van een biografie van voormalige Conservatieve premier Margaret Thatcher. Daar haalde hij uit naar de klimaatbetogers van ‘Extinction Rebellion’, die gisteren in verschillende Europese steden – waaronder de Britse hoofdstad Londen – op straat kwamen. Hij wees erop dat ook Thatcher zich inzette voor het klimaat.

“Naar hennep stinkende bivakken”

“En ze nam het serieus, lang voor Greta Thunberg. En het beste voor het onderricht van de bewoners van de naar hennep stinkende bivakken die nu een vuilnisbelt maken van Trafalgar Square en Hyde Park, het beste voor hen zou zijn om te stoppen met het blokkeren van het verkeer en een exemplaar van [dit] prachtige boek te kopen, zodat ze kunnen leren over een echte feministe, groen en revolutionair, die de wereld ten goede veranderde”, klinkt het.

“Ik ben bang dat de veiligheidsmensen niet wilden dat ik vanavond langskwam omdat ze zeiden dat de weg vol zat met niet meewerkende hippies en demonstranten die rommel maakten. En ze zeiden dat er een risico was dat ze me met eieren zouden bekogelen”, zei Johnson. “Ik hoop dat als we vanavond vanuit deze plek naar buiten gaan en we belaagd worden door hoogdravende demonstranten met neusringen over klimaatverandering, we hen eraan herinneren dat [Thatcher] ook gelijk had over de uitstoot van broeikasgassen.”