Twee Algerijnen zonder verblijfspapieren hebben vorige week zaterdag voor heel wat amok gezorgd in een rond het politiekantoor van Oostende. Het duo werd opgepakt nadat ze betrapt werden op diefstal, maar ze mochten snel terug beschikken. Toch waren de Algerijnen niet helemaal tevreden en keerden ze terug naar het politiekantoor. Dat meldt HLN.

Zaterdagnacht omstreeks 1u werden de twee Algerijnen opgemerkt door een politiepatrouille. Het duo gedroeg zich naar verluidt bijzonder verdacht en werd gecontroleerd door de politie. Uit die controle bleek dat de Algerijnen niet in het bezit waren van verblijfspapieren en dus illegaal in ons land verbleven. Daarnaast werden ze ook verdacht van diefstal, stelt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. 

Illegale Algerijnen boos

“Beiden droegen ook jassen die duidelijk nieuw waren”, klinkt het bij de politie. “Na bevraging van de winkel in kwestie bleek dat de kleding was gestolen. De jassen werden in beslag genomen en het duo kreeg andere kledij aangeboden. Na raadpleging van de dienst Vreemdelingenzaken mochten beiden beschikken, waarbij een van hen het bevel kreeg het land onmiddellijk te verlaten.”

Ondanks het feit dat de twee illegale dieven dezelfde dag nog het politiekantoor mochten verlaten, waren ze bijzonder boos op de politie. “De betrokkenen waren ontevreden over de inbeslagname van de jassen en maakten amok voor het politiekantoor”, aldus commissaris Allary.

“Een van hen nam een fles uit de vuilnisbak en wou die stuk slaan. Hij dreigde ermee zijn keel over te snijden. Ze vielen ook voorbijgangers lastig. Om de openbare orde te herstellen, drong een nieuwe bestuurlijke opsluiting zich op. De dienst Vreemdelingenzaken werd opnieuw verwittigd. Voorlopig is nog geen nieuwe beslissing gevallen over het lot van de twee”, besluit de commissaris.