Gisterenmiddag plaatse Jessika Soors, federaal parlementslid voor Groen, een filmpje op sociale media waarin ze reclame maakte voor het federaal parlement. Opvallend: ze deed dat niet alleen in het Nederlands en Frans, maar ook in het Arabisch. “We hebben een nieuwe landstaal blijkbaar”, aldus een sarcastische Dries Van Langenhove, die het beeld deelde op sociale media. 

Een opvallend filmpje verscheen gisteren op de Facebookpagina van Jessika Soors, kersvers federaal parlementslid voor Groen. Het filmpje moest mensen warm maken om naar het parlement te komen. “Ik nodig jou uit”, zo stond er te lezen. Maar Soors sprak haar volgers niet alleen toe in het Nederlands en het Frans, ze had ook een Arabische boodschap voor haar islamitische volgers. Wat er precies stond, is niet duidelijk.
 
Foto: Facebook Dries Van Langenhove
Foto: Facebook Dries Van Langenhove
Al snel werd het opvallende beeld echter opgepikt door heel wat politici, waaronder Dries Van Langenhove. Die plaatste er een screenshot van op zijn eigen Facebookpagina, met de sarcastische opmerking “We hebben een nieuwe landstaal blijkbaar”. Niet veel later was het filmpje op de sociale media-kanalen van Jessika Soors plotseling verdwenen. 

Groen niet aan proefstuk toe

Een communicatieblunder van Jessika Soors en Groen, of toch een bewuste campagne voor islamitische kiezers? Feit is dat het niet de eerste keer is dat Groen de hand uitsteekt naar het islamitische kiespubliek. Zo voerde men bij de gemeenteraadsverkiezingen zelfs campagne in het Turks. “We moeten stoppen met mensen uit te sluiten”, was de verklaring daarvoor. 

Ook op vlak van onverdoofd slachten kiest Groen resoluut de kant van de islamitische kiezers. Zowel bij Groen als Franstalige zusterpartij Ecolo is men geen voorstander van een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Er werden in de aanloop van de vorige parlementsverkiezingen zelfs folders uitgedeeld waarin de partij openlijk pleitte voor onverdoofd slachten.