In Limburg, een gemeente in Duitsland, heeft een man gisterennamiddag met een vrachtwagen ingereden op andere auto’s. Er vielen 16 gewonden. Dat meldt de ‘Frankfurter Neue Presse’. Volgens omstaanders riep de man “Allah”. De politie onderzoekt de zaak maar waarschuwt voor “wilde speculaties”. 

Gisterennamiddag omstreeks 18u negeerde een man met een vrachtwagen in Limburg, Duitsland, plots een stoplicht en reed hij met opzet en aan hoge snelheid in op andere wagens die stonden te wachten. De man, die de vrachtwagen gestolen zou hebben, riep volgens ooggetuigen meerdere keren “Allah”, zo zeiden ze aan de Duitse krant ‘Frankfurter Neue Presse.

Politie Duitsland: Gelieve terughoudend te zijn met speculaties”

De politie in Duitsland is een onderzoek gestart naar de feiten. Momenteel is niet duidelijk of ook de antiterreureenheden belast zijn met de zaak. Bij de politie waarschuwt men voor het trekken van voorbarige conclusies. “Het onderzoek loopt, gelieve terughoudend te zijn met speculaties. Niemand heeft wat aan trollen of andere wilde speculaties”, klinkt het bij de politie. 

Uiteindelijk vielen er geen dodelijke slachtoffers, maar wel 16 gewonden. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de verdachte werd gearresteerd.