Project Veritas, een conservatief burgerjournalistiek collectief uit de VS, heeft opnieuw informatie gepubliceerd die de reguliere media in een slecht daglicht plaatsen. Deze keer wordt CNN op de korrel genomen. Een klokkenluider die voor het collectief undercover-beelden opnam, maakt duidelijk dat het netwerk “propaganda pompt” om de linkse Democratische Partij te bevoordelen en de rechtse president Donald Trump (Rep.) te schaden. De beelden tonen CNN-medewerkers die terloops vertellen dat de zender een anti-Trump-bias heeft en CNN-voorzitter Jeff Zucker die werknemers gebiedt om te focussen op het impeachment-verhaal rond Trump ten nadele van ander belangrijk nieuws. Dat rapporteert ook de rivaal van CNN, Fox News.

Project Veritas is een rechts burgerjournalistiek platform en staat bekend om het gebruik van undercoverbeelden, net zoals dierenrechtengroep Gaia. Op de nieuwste beelden van Project Veritas staan bezwarende uitingen van CNN-werknemers, zowel als van CNN-baas Zucker. “Ik geef niet om het MSNBC-evenement, ok? Ik geef niet om hen (MSNBC is een andere, linksliberale, Amerikaanse zender, red.). Laten we gewoon gefocust blijven op impeachment”, zo lijkt Zucker te vertellen in de opname. “We moeten niet doen alsof dit een bepaalde weg gaat. Al deze zetten gaan richting impeachment.”

CNN haat Trump en “Republikeinen in het algemeen”, zegt klokkenluider

De klokkenluider is een CNN-technicus genaamd Cary Poarch. De man beweert dat Zucker zijn bedrijf met een “ijzeren vuist” beheert en dat die vuist gebruikt wordt “om Trump de grond in te boren” en “Republikeinen in het algemeen”. Andere beelden die Project Veritas via Poarch publiceerde, lijken dit te bevestigen. Meerdere CNN-medewerkers, zoals media-coördinator Nick Neville, laten weten dat Zucker een “persoonlijke vendetta heeft tegen Trump”.

Op andere beelden is dan weer Zucker te horen die personeel aanspoort om Fox News – de grote rivaal van CNN en een conservatief TV-kanaal – aan te vallen en de Republikeinse senator Lindsey Graham (Rep.) – doorgaans een mondige bondgenoot van Trump – te viseren en op de grill te leggen.

President Donald Trump (Rep.) zit sinds enkele weken in moeilijk vaarwater omwille van beschuldigingen rond inmenging in Oekraïne. Er is een een impeachment-onderzoek (afzettingsonderzoek) gestart tegen Trump.

Lees ook:

“Google wil verhinderen dat Trump herkozen wordt”