Het hoofdkwartier van Vlaams Belang werd afgelopen nacht alweer ferm beschadigd en beklad. Een vensterdeur werd ingeslagen en de hele gevel en grond werden – deze keer met zwarte substantie – besmeurd. Ook de gevels van de nabije krantenwinkel en een Exki-filiaal werden alweer getroffen. In juli vond een gelijkaardig feit plaats.

Dat het Vlaams Belang de verkiezingen heeft gewonnen, staat niet iedereen aan, zoveel is duidelijk. Afgelopen nacht is de ingang van het hoofdkwartier van de rechtse partij alweer gevandaliseerd. Twee daders, beiden gekleed in bivakmutsen, stampten de vensterdeur in en spoten een zwarte substantie in het rond met een brandblusser. Volgens de partij gaat het mogelijk om olie. Vlaams Belang heeft klacht ingediend bij de politie, die het incident – en de substantie – verder zal onderzoeken. 

Andere inwoners en zaken in nabijheid van Vlaams Belang-kantoor ook de dupe

“Democratie is een georganiseerd meningsverschil. Dat impliceert wel dat iedereen met meningsverschillen kan omgaan. Sommige van onze tegenstanders kunnen dat duidelijk niet, getuige deze laffe daad”, zo reageert senator Bob de Brabandere (Vlaams Belang) en woordvoerder van partijvoorzitter Tom Van Grieken aan SCEPTR. “Wij laten ons echter niet afschrikken, integendeel. Wij blijven, tot spijt van wie het benijdt, doorzetten!”

Ook de handelszaken naast het hoofdkwartier net als de mensen en bedrijven waarmee Vlaams Belang het gebouw deelt, werden de dupe van het vandalisme. “Vlaams Belang deelt het gebouw overigens met enkele middenstanders, burelen en zelfs inwoners”, vervolgt De Brabandere. “Zij zijn blijkbaar ‘collateral damage’. Dat toont aan dat onze tegenstanders voor niets terugdeinzen.”

De daders zijn voorlopig nog spoorloos en dus ongekend, maar het doelwit en de methode doen wel extreemlinkse, anarchistische motivaties vermoeden. Deze ochtend zijn agenten reeds de nodige constateringen komen opmaken voor verder onderzoek. De dader van de vandalenstreek in juli is echter nog ook nog steeds voortvluchtig.