De Britse politie heeft woensdag 39 lijken gevonden in de container van een vrachtwagen. De vrachtwagen zou oorspronkelijk uit Bulgarije komen. De Noord-Ierse chauffeur werd gearresteerd op verdenking van moord.

De hulpdiensten ontdekten de lijken woensdagochtend op een industrieterrein in Grays, ten oosten van Londen in Essex. Onder de slachtoffers bevond zich een tiener, de rest van de overledenen zijn volwassen. Een 25-jarige chauffeur uit Noord-Ierland werd gearresteerd op verdenking van moord. De vrachtwagen zou oorspronkelijk uit Bulgarije komen. Vanuit Ierland zou de vrachtwagen in het Verenigd Koninkrijk zijn aangekomen in de haven van Holyhead.

Vrachtwagenchauffeur gearresteerd

“Dit is een tragisch incident waar een groot aantal mensen het leven hebben verloren. Ons onderzoek loopt om te bepalen wat er is gebeurd. Wij zijn bezig met het identificeren van de slachtoffers. Ik verwacht echter dat dit een langdurig proces kan zijn. Wij geloven dat de vrachtwagen uit Bulgarije komt en op zaterdag 19 oktober in Holyhead het land is binnengekomen”, zegt hoofdinspecteur Andrew Mariner van de politie van Essex. “We hebben de vrachtwagenchauffeur, die in de loop van het onderzoek nog steeds in hechtenis is bij de politie, gearresteerd in verband met het incident.”

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel (Con.) zegt dat de immigratiediensten samenwerken met de politie om te achterhalen wat er gebeurd is. “Ik ontvang regelmatig updates en het ministerie van Binnenlandse Zaken zal nauw samenwerken met Essex Police om precies vast te stellen wat er is gebeurd”, zegt de Britse premier Boris Johnson (Con.) op Twitter. “Mijn gedachten gaan uit naar al diegenen die hun leven en hun geliefden hebben verloren.”