In Kerkrade, in Nederlands-Limburg, is een drama voorkomen. Een wagen gevuld met jerrycans reed daar door de glazen gevel een politiekantoor binnen. Men probeerde de wagen nog in brand te steken, maar verder dan een klein brandje – dat de agenten snel onder controle kregen – kwam het niet. Een verdachte is aangehouden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het is niet duidelijk of de aangehouden verdachte ook de eigenaar van de wagen is. Zijn identiteit werd evenzeer nog niet vrijgegeven. 

Omstandigheden en morieven voor aanslag Kerkrade, Limburg nog ongekend

Er raakte niemand gewond bij de mislukte aanslag. Deze vond rond 05u00 deze ochtend plaats in de Kerkradersteenweg. De wagen in kwestie reed door de glazen gevel van het politiekantoor, maar werd ook mogelijk erdoor geduwd. De politie liet weten dat men nog probeerde het vehikel in brand te steken, maar met weinig succes.

Het politiepand is uiteraard flink beschadigd en afgezet voor onderzoek. Op het moment van de aanslag waren twee agenten aanwezig. Die waren echter in een verder gedeelte van het gebouw aanwezig, en hadden de aanval zelfs aanvankelijk niet door. 

De woordvoerder kon niet vertellen of er recentelijk bedreigingen zijn gemaakt jegens het politiebureau. Dit wordt nu onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.