Twee onbekende overvallers hebben het hazenpad moeten kiezen zondagavond nadat ze het verkeerde doelwit hadden gekozen. Hun plan was om de dagopbrengsten van een frituur in het Waalse Ath (Aat) te stelen, maar in de plaats kregen ze kokend frietvet in het het gezicht. Dat meldt RTL. Het nieuws komt er enkele dagen na een gelijkaardig bericht over een frituuruitbater uit Leuven die enkele allochtone overvallers met een hete frietschep wegjoeg.

Rond 21u45 zondagavond wandelden twee ‘would-be’-overvallers de frituur binnen in Aat, zo verduidelijkt het parket van Doornik via RTL. Ze bedreigden de medewerkster achter de toog met een hamer en eisten de kassa-inhoud. De vrouw riep echter om hulp waarna de moeder van medewerkster, en tevens eigenares van de friettent, tevoorschijn kwam.

Frituurovervallers bijten in snel tempo in het stof

Die schoot vervolgens in een Franse colère en gooide de kassa naar de overvallers waarna ze een schep gloeiend heet frituurvet nam en die eveneens naar de bandieten gooide. Met effect, want de boeven kozen eieren voor hun geld en vluchtten weg met hun leven en brommer.

Het verhaal doet sterk denken aan dat van frituuruitbater Ivo Ooms uit Leuven. Die kreeg vier boeven van Afrikaanse afkomst over de vloer. “Eén van hen, een man met een opvallende blauwe kuif, had een mes van zo’n 35 centimeter vast. ‘Kassa open’, zeiden ze in koor. Ze lachten met de situatie en fezelden ze iets in een taal die ik niet begreep”, aldus Ooms vorige maand. Toen zijn vrouw en kind echter werden bedreigd, begon hij de boeven te slaan met zijn hete frietspaan en vluchtten de overvallers. “Die mannen zullen niet snel meer een frituur bezoeken.”

Lees ook:

Frituuruitbater (63) slaat allochtone overvallers met hete frietschep

Kranige vrouw (81) geeft dievegge koekje eigen deeg