De federale politie is op zoek naar de persoon die op 2 september een granaat gooide in het Antwerpse district Borgerhout. Met een opsporingsbericht en beelden van de granaataanslag hopen ze de dader snel te vatten. Meerdere wagens en gevels werden beschadigd door de ontploffing, die zou kaderen in het Antwerpse drugsmilieu.

Op de video is te zien hoe een onherkenbaar persoon in het holst van de nacht met de fiets komt aangereden en stopt in het midden van de straat. Hij haalt een granaat tevoorschijn en gooit deze tussen de geparkeerde auto’s. Daarbij vielen geen gewonden, maar enkele wagens en gevels werden beschadigd door de ontploffing.

De granaataanslag vond plaats in de vroege ochtend van 2 september, bij de start van het nieuwe schooljaar. Dit in de Guldensporenstraat in het Antwerpse district Borgerhout. De beruchte familie El H. zou het doelwit geweest zijn.

El H.-clan spil in Antwerps drugsmilieu

Een gewelddadige drugsoorlog teistert Antwerpen nu al jaren. De clan El H. zou daarin een belangrijke rol spelen. Zo was Mohamed El H. destijds de rechterhand van Abdelkader Bouker ‘De Jood’, die midden 2016 werd ontvoerd. Bouker werd echter nooit teruggevonden.

Eind 2016, bij de start van de drugsoorlog in Antwerpen, vond eveneens een granaataanslag plaats in de Guldensporenstraat. Twee weken later werd toen ook de gevel van de El H.-clan beschoten met een kalasjnikov-aanvalswapen. Na nog een hele reeks gelijkaardige feiten breidde Antwerpen haar cameranetwerk uit, maar dat blijkt de granaatgooier deze keer niet tegen te houden.

Indien u meer informatie heeft aangaande dit feit of als u de dader of het type fiets meent te herkennen, neem dan hier contact op met de federale politie.

Lees ook:

Borgerhout: Handgranaat ontploft bij start schooljaar