Opnieuw vond een plofkraak plaats. Ditmaal in Essen, ten noorden van Antwerpen. Twee dagen geleden vond in dezelfde grensregio, in Stabroek, al een plofkraak plaats. Deze keer werd een filiaal van Argenta geviseerd. Het is ook weer onduidelijk of er buit is gemaakt, rapporteert BELGA.

Het doelwit was een buitenterminal van de Argenta-bank. De ontploffing heeft een gat in de muur van de bank geslagen, maar welke schade er nog meer is, moet nog blijken. “Het labo komt ter plaatse voor sporenonderzoek, we vrijwaren de site momenteel”, zegt Patrick De Smedt van de politiezone Grens aan BELGA.

Daders en buit onbekend

De daders zijn voorlopig onbekend en spoorloos. Tevens zijn er geen directe getuigen van het voorval, wat het onderzoek zal bemoeilijken. Buurtbewoners hoorden wel de ontploffing.

Afgelopen dinsdagnacht op woensdag vond er eveneens een plofkraak plaats, in Stabroek. Dat ligt op zo’n 20 kilometer van Essen in dezelfde grensstreek. Of dat misdrijf werd uitgevoerd door dezelfde bende die afgelopen nacht toesloeg, is niet bekend.

Lees ook:

Nieuwe plofkraak in Stabroek