Een man van buitenlandse origine heeft vrijdagavond een gewapende overval gepleegd op een nachtwinkel in het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. Dat probeerde hij althans, want uiteindelijk moest de allochtoon ervandoor gaan zonder buit. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Vrijdagavond zat Hamid Tajrai, uitbater van een lokale nachtwinkel in Erpe-Mere, rustig in de zetel achter de kassa toen er plots een donker geklede man met kap over zijn hoofd binnenkwam. “Ik had meteen door dat er iets niet in de haak was”, vertelt Hamid aan Het Laatste Nieuws. 

Verdachte allochtoon eerder opgemerkt

De overvaller eiste in gebrekkig Engels het geld uit de kassa, maar de uitbater besloot hem dat niet te geven. “De man, die in het Engels ‘give me the money’ riep, haalde meteen een groot mes tevoorschijn. “Ik kreeg een kleine snede in mijn vinger, maar kon langs achter in de carwash raken. Daar belde ik meteen de politie.”

Toen de overvaller begrepen had dat hij geen buit meer kon maken in de nachtwinkel, vluchtte hij weg. “Ik ben nog tot buiten gelopen om te zien waar hij heen liep”, aldus Hamid. De politie kwam enkele minuten later ter plaatse met verschillende politieploegen en kamde de hele buurt uit, zonder resultaat. 

Eerder die dag zagen buurtbewoners wel een man, allochtoon, die zich verdacht gedroeg, vlakbij de nachtwinkel. Het gaat om een grote zwarte man, ook toen al met donkere kledij en een kap op. Mogelijks was hij op dat moment zijn vluchtroute aan het plannen voor zijn overval, later die dag. Tot op heden ontbreekt elk spoor van hem.