Donderdagavond heeft een jongeman van buitenlandse origine een gewapende overval gepleegd op een Carrefour winkel in Vilvoorde. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De dader kon, samen met twee kompanen, wegvluchten voor de politie toekwam. Ze zijn spoorloos. 

Omstreeks 18u30 eerder vanavond (donderdag) wandelde plots een gemaskerde man de Carrefour in de James Ensorlaan in Vilvoorde binnen. De man, die er jong leek uit te zien, was in het bezit was een wapen en begon daarmee meteen de kassierster en de andere klanten te bedreigen. 

Gewapende overval Vilvoorde

De jongeman richtte zijn wapen op de aanwezige klanten in de winkel en gaf hen het bevel om allemaal aan de kassa te komen staan, zodat hij iedereen in het vizier kon houden. Daarna richtte hij zich tot de kassierster en gaf hij haar het bevel om de kassa leeg te maken.

Toen de overvaller de inhoud van de kluis gekregen had, vluchtte hij naar buiten, waar hij opgewacht werd door twee gemaskerde kompanen in een vluchtauto. Een politieman die op het moment van de feiten niet in dienst was, was één van de klanten die onder schot werd gehouden. Hij belde meteen zijn collega’s toen de overvaller vertrokken was, maar toen de politie toekwam was er van de daders al geen enkel spoor meer.

Tot op heden ontbreekt van de overvallers elk spoor. Het gaat om drie jongemannen, waarvan minstens één van Afrikaanse origine. Gelieve contact op te nemen met de lokale politie van Vilvoorde indien u denkt meer te weten over de daders of de gewapende voerval.