In het Antwerpse Kalmthout is een 15-jarige jongen zaterdagavond slachtoffer geworden van zwaar zinloos geweld. De familie van het slachtoffer plaatste een oproep op facebook op zoek naar getuigen. Het slachtoffer werd omsingeld door een groepje allochtone jongemannen en in elkaar geslagen. In het verleden werd hij al eens in elkaar geslagen door één van de daders. 

Zaterdagavond wilde de 15-jarige Lennert Bastiaensen genieten van een avondje uit op een fuif in Kalmthout. Toen hij naar buiten ging met zijn vriendin om frieten te eten, veranderde zijn avond echter in een nachtmerrie. Plots werd hij benaderd door Nazmi, een jongeman van buitenlandse origine die Lennert eerder al eens in elkaar had geslagen. 

Kalmthout 

“Plots zag ik een groepje van vijf gasten op ons af komen wandelen”, vertelt Lennert aan HLN. “Ik dacht eerste dat ze naar de bonnetjesstand gingen, maar plots stonden ze rond mij. Een van de mannen herkende ik van een incident bijna drie jaar geleden. Dat werd toen opgelost met schuldbemiddeling en de afspraak was dat we elkaar zouden mijden. ‘Weet je nog wie ik ben?’, vroeg hij. Hij wilde het afhandelen voegde hij eraan toe. Ik wilde dat absoluut niet, maar plots kreeg ik rake klappen en belandde ik op de grond.”

Security van de fuif moest tussenkomen om erger te voorkomen. Daarna vluchtten de daders weg. 

De familie van Lennert plaatste een oproep op Facebook, in de hoop dat getuigen van het zinloos geweld zich melden en één of meerdere daders kennen. Ze zijn naar verluidt niet aan hun proefstuk toe. “Blijkbaar heeft de groep ook nog andere jongeren lastiggevallen”, aldus Lennert. “We gaan maandag klacht indienen bij de politie in Antwerpen. Hopelijk kunnen ze de verdachten identificeren. Wij laten het hier niet bij, want dit is echt puur zinloos geweld.